İçeriğe geç
Eylül 2, 2006 / Erkan

KolayUrl.Com


KolayUrl.Com

KolayUrl.Com yurt dışında örnekleri bol olan sitelerden biridir aslında. Sitenin amacı uzun olan web adreslerini kısaltmak akılda kalır ve yazılması kolay hale getirmektir. Çoğu web forumlarında büyük harf kısıtlaması vardır, bu yüzden web forumlarında büyük/küçük harf duyarlı web adresi paylaşımı eziyet halini almakta ayrıca messenger veya e-postalarınızda uzun web adresleri gönderip kirlilik yaratmak yerine kolayUrl.Com’u kullanarak web adreslerinizi kısaltabilirsiniz. KolayUrl.Com bu gibi durumlarda faydalanabileceğiniz ücretsiz bir servistir.

KolayUrl.Com’un içeriği global bir kullanım düşünülerek İngilizce olarak hazırlandı.

Site Nasıl Çalışıyor?

KolayUrl.Com’un çalışma şekli, kullanıcı tarafından girilen web adresi veritabanına kaydedilir ve kaydedilen web adresi için bir benzersiz referans rakam atanır, atanan bu referans “permalink” akıllı adress mantığında kullanıcıya iletilir. Kullanıcı kaydetmiş olduğu bu adresi tarayıcısının adres bölümüne yazdığında, tarayıcı örneğin; http://KolayUrl.Com/1/go.aspx adresine gelir, bu noktadan sonra site referans numarasını okur veritabanından karşılık gelen webadresini alır ve kullanıcının tarayıcısını bu adrese yönlendirir.

KolayUrl.Com un tasarımında XHTML 1.0 standartlarına %100 uygun olmasına dikkat edildi, sitenin programlanmasında “ASP .NET Framework 2.0” platformu ve “C#” dili kullanıldı, site Tableless olarak tasarlandı.

http://www.kolayurl.com

One Comment

Yorum Yapın
  1. hasan / Oca 24 2007 1:25 pm

Yorum bırakın